Diensten

APK, winterbanden, ruitschade of reparaties.
Voor dit én meer kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Aircoservice

Een aircosysteem is gevuld met een “koudemiddel”, waarvan jaarlijks ongeveer 8-10% verloren gaat. Na een aantal jaar merkt u dat uw airco minder koelt dan voorheen en zelfs de compressor van de airco kan beschadigen door te weinig smering. Het is dan ook raadzaam om na een aantal jaar het systeem opnieuw te laten vullen.

Moderne auto`s beschikken over een nieuw milieuvriendelijker koudemiddel (R1234YF) met een lager GWP, wat het milieu minder belast, wij beschikken uiteraard ook over apparatuur om deze systemen te onderhouden.

Ook kan het zijn dat er in het vochtige verdamperhuis bacteriegroei ontstaat met een nare luchtjes als gevolg. In dat geval kunnen we het systeem reinigen of een zgn. "ozonbehandeling" uitvoeren

Tip!
Zet de airco minimaal één keer per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages en nare luchtjes.

APK

De apk staat voor algemene periodieke keuring. Deze is ingevoerd om te controleren of uw auto nog verkeersveilig is, juist is geregistreerd en voldoet aan de geldende milieunormen. De apk-keuring is wettelijk verplicht, maar is wel enkel een momentopname. Wanneer uw auto ‘apk-goedgekeurd’ is, wil dat niet zeggen dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft. Regelmatig onderhoud is, zeker voor oudere auto’s, een must.

Als Bovag-lid bieden wij u meer zekerheid voor een correcte en transparante uitvoering van de apk, meer informatie vind u hier

Een auto die op benzine rijdt, moet vanaf 4 jaar nadat hij op de weg is toegelaten, APK gekeurd worden. Rijdt hij op LPG of Diesel, dan is dit 3 jaar. Bij auto’s van 8 jaar of ouder vervalt de APK na een jaar. U kunt uw voertuig binnen twee maanden voor de APK-vervaldatum laten keuren. Als u het voertuig meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum laat keuren, krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum. Uiteraard kunt ook bij ons terecht voor deze keuringen. Als gediplomeerd keurmeester voeren wij een grondige check uit, waarna wij eventuele reparaties vakkundig uitvoeren voordat de auto afgemeld wordt.

Tip!
Wilt u tijdig een herinnering ontvangen voor de apk-keuring? Maak dan gebruik van onze apk-reminder.
Neem voor meer informatie contact met ons op!

Autobanden

We kunnen u vrijwel alle merken zomer, winter en vierseizoensbanden leveren tegen aantrekkelijke tarieven, en u onafhankelijk adviseren wat de beste keuze voor uw auto is.

We beschikken over de meest geavanceerde apparatuur om ook brede (runflat) banden schadevrij te monteren,

Natuurlijk is het inleren van eventuele TPMS ventielen geen enkel probleem.

Onderhoud

Elke auto, nieuw of gebruikt, heeft periodiek onderhoud nodig. Goed onderhoud zorgt ervoor dat je zorgeloos en veilig kunt gebruikmaken van je auto en het verlengt de levensduur.

De grote beurt en kleine beurt, iedereen kent die begrippen. Helemaal van deze tijd zijn ze echter niet meer, want fabrikanten hanteren voor moderne auto’s steeds vaker flexibele onderhoudsintervallen. Dan berekent de auto zelf wanneer onderhoud noodzakelijk is en geeft dat ook aan. Ook zijn de onderhoudsintervallen groter dan voorheen en is het verschil tussen grote en kleine beurt niet meer zo duidelijk.

Onderhoud volgens fabrieksspecificatie
Wij hanteren in principe altijd het voorschrift van de fabrikant, en beschikken uiteraard over de voorgeschreven intervallen voor olie, filters, bougies etc. voor vrijwel alle autotypes. We monteren bij voorkeur onderdelen en vloeistoffen van (gelijkwaardig aan) originele kwaliteit.

Distributieriem vervangen
Veel motoren zijn voorzien van een distributieriem: een brede, getande riem die belangrijke motoronderdelen met elkaar verbindt. Zo’n riem is aan slijtage onderhevig en droogt uit naarmate de tijd verstrijkt. Wanneer de distributieriem knapt of er tanden afbreken, kan dit leiden tot dure motorschade. Het is dus belangrijk om de distributieriem op tijd te vervangen. Dit moet gebeuren op basis van een interval, dat zowel in een aantal kilometers als een aantal jaren wordt uitgedrukt. Het vervangen van de distributieriem is een arbeidsintensief karwei, waarbij ook vaak de waterpomp preventief vervangen wordt. Sommige auto’s zijn voorzien van een distributieketting. Deze kettingen zijn in principe onderhoudsvrij, maar bij bepaalde motoren kunnen deze kettingen uitrekken. Dit is geen normaal verschijnsel en bij een uitgerekte ketting wacht een dure reparatie.

 Meer informatie vind u hier

Onderhoud remmen

Ook voor het remsysteem is onderhoud noodzakelijk, wat echter lang niet altijd voorgeschreven wordt. Hierin wijken we vaak af van fabrieksvoorschriften en adviseren elke 2 jaar onderhoud aan de remmen uit te voeren.

We demonteren de remblokken en houders (bij schijfrem) stralen deze en smeren de bewegende delen met keramisch vet. Bij een trommelrem demonteren we de remtrommel, inspecteren en reinigen het geheel en smeren de bewegende delen.

Als de remblokken versleten zijn, monteren we uitsluitend nieuwe als de remschijven nog in goede staat zijn en kunnen deze indien nodig in eigen huis afdraaien mits ze boven de minimale dikte zijn.

Ruitreparatie

Wij zijn ook gespecialiseerd in het repareren van alle autoruiten. Een kleine beschadiging in een gelaagde voorruit hoeft niet te betekenen dat de ruit vervangen dient te worden. Wij repareren nagenoeg onzichtbaar kleine beschadigingen in de voorruit. U doet er goed aan zo spoedig mogelijk na de inslag de ster af te plakken en een afspraak te maken voor reparatie.

Zo voorkomt u inwerking van vocht en vuil waardoor de ruit kan scheuren. Indien de ruitschade niet gerepareerd kan worden of wanneer de beschadiging in het gezichtsveld van de bestuurder zit, is ruitvervanging de enige veilige oplossing. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Schadeherstel

Autofabrikanten doen er alles aan om uw veiligheid bij een aanrijding te garanderen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Omdat dit al vervelend genoeg is, neemt Autoservice Gijs van Dam u alle zorg uit handen.

Wij zorgen ervoor dat de schade zeer vakkundig gerepareerd wordt en kunnen indien gewenst vervangend vervoer voor u regelen. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel, en wij weten dat dit vooral bij schade erg belangrijk voor u is.

Storingen

Om storingen op te lossen of componenten in te leren, beschikt Autoservice Gijs van Dam natuurlijk over de benodigde know-how. Daarnaast gebruiken wij geavanceerde diagnose-apparatuur om minstens zo goed en snel diagnose te kunnen stellen als uw merkdealer.
Naast universele test apparatuur (Snap-on, Texa, Autel en Delphi) gebruiken wij ook merk-specifieke systemen om bij uw Volkswagen, Audi, Seat, Škoda (VAG-Com), Volvo (Vida), Opel (Op-Com) of Renault (Clip) snel vast te kunnen stellen wat er aan de hand is.

 GMTO CONNECT
Als eerste in Nederland maken wij gebruik van GMTO Connect!

Dankzij de live-verbinding met GMTO kunnen wij nu ook regeleenheden aanpassen, nieuwe componenten en sleutels inleren. 
Voor meer informatie over GMTO Connect kijk je op www.gmto.nl
 
Steeds vaker zijn er updates nodig aan moderne auto`s, d.m.v. “pass-thru” wordt software geladen vanuit de fabrikant. Wij beschikken inmiddels over inlog, en de juiste apparatuur voor onder andere: Volvo, BMW, Volkswagen en Audi (V.A.G.).

Injectoren demonteren

Bij dieselmotoren zitten injectoren soms enorm vast, om deze te demonteren beschikken wij als een van de weinigen in de omtrek over speciaal gereedschap om deze zonder schade aan de motor professioneel te demonteren

Granulaatstralen

Moderne (direct ingespoten) motoren vervuilen inwendig helaas vaak, we proberen dit uiteraard te voorkomen door een reiniger toe te voegen bij een onderhoudsbeurt bij motoren die hier gevoelig voor zijn, maar dit voorkomt helaas niet altijd het dichtslibben van de inlaatkleppen / kanalen, de enige doeltreffende methode is dan te reinigen d.m.v. granulaatstralen, we beschikken over apparatuur om deze weer in nieuwstaat te krijgen!

Autosleutels

Ook het leveren en inleren van een nieuwe autosleutel kunnen we voor u verzorgen*, door directe inlog bij fabrikanten kunnen we dit voor veel merken realiseren.
 
*we vragen altijd uw legitimatie

Chiptuning

Bent u opzoek naar meer vermogen, trekkracht of souplesse voor uw auto? Laat uw auto dan voorzien van maatwerk tuning! Door de software van uw auto te optimaliseren zal uw auto een stuk beter gaan presteren op de weg.

iedere auto is anders en heeft een andere gebruiksgeschiedenis. Dit vraagt dus om een andere aanpak per auto. Voor ieder voertuig wordt afzonderlijk software geoptimaliseerd met als uitgangspunt betere prestaties en meer rijcomfort, op een voor de motor en aandrijflijn verantwoorden wijze. Dit zonder dat het ten koste gaat van de levensduur van uw auto.

Lees meer

Roetfilter

Ondervindt u problemen met het roetfilter van uw auto en vindt u vervanging een te dure oplossing? Wij zijn officieel Digicar dealer en is daardoor instaat u unieke, hoogwaardige alternatieve oplossingen aanbieden.

Dankzij de unieke oplossingen en het professionele diagnose- en controletraject dat altijd wordt doorlopen in het geval van een defect roetfilter. Hiermee bent u zeker van kwaliteit en een "weer als nieuw roetfilter!". Geen lapmiddelen dus!

Lees meer

Modificaties

Wij zijn Digicar dealer wat betekent dat we naast maatwerk tuning ook verschillende hoogwaardige, softwarematige probleemoplossingen kunnen aanbieden, zoals bijvoorbeeld:

• NOx Sensor
• Wervelkleppen
• EGR klep
• Geen reactie gaspedaal
• ECO-optimalisatie
• Begrenzers plaatsen/verwijderen

Meer lezen

Direct een afspraak maken